Archivo del marzo de 2015

ASAJA i el Banc de Santander signen un acord de col•laboració per a la campanya de la PAC 2015

Foto conveni ASAJA  Banc SantanderLa presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, i el gerent del departament Agro Catalunya del Banc de Santander, Santos Javier Pérez, han signat avui a Granollers un conveni de col·laboració per a la campanya de la PAC 2015, amb unes condicions avantatjoses per als socis de l’organització agrària.

Santos Javier Pérez ha assenyalat que “estem molt contents d’haver signat aquest acord amb una de les organitzacions agràries més grans que hi ha a Catalunya, per poder realitzar coses específiques per als seus associats que ajudin a tirar endavant el sector agrari”. Per afegir que “ens hem adaptat a les necessitats de cada subsector agrícola i ramader”.

Per la seva part, Rosa Pruna, ha manifestat que “ens satisfà que hi hagi bancs que pensin en el sector agrari. Fins ara les entitats financeres  no han estat gaire al nostre costat”. Al respecte ha comentat que “l’agrari és un sector que necessita dels bancs per expandir-se, tant a nivell de les pròpies explotacions com de les exportacions que es duen a terme”.

El conveni signat avui permetrà bonificar la factura de tramitació de la Declaració Única Agrària (DUN) als socis d’ASAJA.

Així mateix hi ha altres avantatges com l’avançament de l’ajut de la PAC per part del Banc de Santander, amb un tipus d’interès del 0% i una comissió d’apertura del 2,5%; una línia de finançament per inversions amb terminis diferents (entre 2 i 5 anys, de 5 a 7 anys i de 7 a 12 anys); un BEI Agro específic, i la targeta de gasoil bonificat totalment gratuïta.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Granollers, 31 de març de 2015

ASAJA agraeix a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la seva “bona feina” i la defensa dels productors i consumidors

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha agraït a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la seva “bona feina” i la defensa dels productors i consumidors després d’haver multat amb 88 milions d’euros (el 10% de la seva facturació el 2014) a 15 indústries lleteres i 2 associacions sectorials per haver pogut cometre en el mercat d’aprovisionament de llet crua “una infracció greu i continuada des de al menys el 2000 fins al 2013”.

Així mateix, segueix reivindicant, com ja va fer en el seu moment, que els diners d’aquesta sanció retornin als ramaders “que han estat els grans perjudicats per l’abús de poder d’aquestes empreses”. Tot i això tenen el temor que passin 4 anys sense que la multa es faci efectiva, ja que les indústries han anunciat recursos, i els ramaders “no vegin ni un euro”.

Tal com ha dit el ministre d’Economia, Luis de Guindos, Competència ha de defensar els productors i consumidors i el Govern no pot interferir en les seves decisions. Per això, ASAJA, li agraeix “la seva sinceritat”.

Ara, el sector lleter d’ASAJA està a l’expectativa de que faran tant el Ministeri d’Agricultura com el Departament d’Agricultura, “que no diuen res i tenen molta feina a fer per a que no tornin a ocórrer conductes abusives per part de la indústria vers els ramaders com acaba de demostrar la CNMC”.

Des d’ASAJA volem que les indústries vagin bé i els ramaders també. I no com fins ara que les administracions competents “no ens han fet ni cas, igual que el Gremi d’Indústries Làcties de Catalunya, també multat amb 200.000 euros i que no havia escoltat les demandes del sector”.

D’altra banda, cal recordar que fa un parell de setmanes un grup de ramaders de la sectorial de la llet d’ASAJA, encapçalats pel seu president Josep Ribas i la presidenta de l’organització Rosa Pruna, van lliurar al director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura (DAAM) de la Generalitat, Jordi Sala, un document amb una sèrie de demandes degut a la difícil situació per la qual estan passant, en un moment de desaparició de les quotes lleteres, els preus baixos als quals se’ls està pagant la llet i amb la pèrdua considerable d’explotacions durant les darreres tres dècades en les que s’ha passat de 6.000 a 700 granges lleteres a Catalunya.

La primera de les demandes al Departament d’Agricultura és “la defensa del sector lleter a Catalunya establint una assegurança per garantir un preu digne com ha fet la Conselleria d’Agricultura de Castella i Lleó mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR)”.

Així mateix, ASAJA reclama al DAAM que faci les accions oportunes davant del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a que els diners de les sancions a 15 indústries lleteres imposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència “retornin al sector lleter, doncs són veritablement seus”.

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

 Barcelona, 13 de març de 2015

El sector lleter d’ASAJA reclama al Departament d’Agricultura una assegurança a través del PDR per garantir un preu digne als ramaders

DSCN4394Un grup de ramaders de la sectorial de la llet d’ASAJA, encapçalats pel seu president Josep Ribas i la presidenta de l’organització Rosa Pruna, han lliurat al director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura (DAAM) de la Generalitat, Jordi Sala, un document amb una sèrie de demandes degut a la difícil situació per la qual estan passant, en un moment de desaparició de les quotes lleteres, els preus baixos als quals se’ls està pagant la llet i amb la pèrdua considerable d’explotacions durant les darreres tres dècades en les que s’ha passat de 6.000 a 700 granges lleteres a Catalunya.

La primera de les demandes al Departament d’Agricultura és “la defensa del sector lleter a Catalunya establint una assegurança per garantir un preu digne com ha fet la Conselleria d’Agricultura de Castella i Lleó mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR)”.

Així mateix, ASAJA reclama al DAAM que faci les accions oportunes davant del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a que els diners de les sancions a 15 indústries lleteres imposat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència “retornin al sector lleter, doncs són veritablement seus”.

Dificultats per saber que es cobrarà

La sectorial de la llet d’ASAJA va lliurar aquestes demandes al director general de Desenvolupament Rural a la finalització de la jornada sobre la Política Agrària Comuna (PAC) realitzada per l’organització agrària, i en la qual Sala va fer la cloenda. Jordi Sala va dir sobre la Declaració Única Agrària (DUN), que ja es pot presentar fins el 15 de maig, en un any en que s’ha posat en marxa la nova PAC per al període 2015-2020, que “en aquests moments és difícil saber què cobrarà i quan cada agricultor i ramader. Penso que serà un acte de fe saber el que cobrarà cadascun”. Per afegir que “serà un any complicat i no sabem com acabarà tot, a més amb eleccions aquí i allà”, referint-se a les autonòmiques  catalanes i les que es faran a nivell estatal.

Anteriorment, Antonio Solares, cap del Servei de Coordinació d’Ajuts i Registres del DAAM va explicar als assistents les novetats pel que fa als nous ajuts directes i els drets de pagament base de la nova PAC, i va respondre a tots els dubtes que se li van plantejar, que van ser molts.

Per la seva part, l’alcalde Granollers, Josep Mayoral, va defensar, a igual que havia fet l’any passat, “la importància de les vostres produccions, i que ens demaneu a les diferents administracions taules per a que el diàleg flueixi. Aquest diàleg és el que ens farà més forts a tots”.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, també va parlar de les “incerteses” d’aquest any amb la DUN, i va comentar altres temes que preocupen al sector agrari com els canvis en la normativa de les dejeccions ramaderes.

Aquesta jornada també va servir per a que el nou Cap de l’Oficina Comarcal del DAAM al Vallès Oriental, Àngel Ruiz, es donés a conèixer; per a que Vicenç Paredes de l’empresa Omni Enviro presentés el sistema que ofereix un estalvi en la despesa d’aigua; el ramader i soci d’ASAJA, Antoni Banús, la planta de tractament integral de purins en un trailer itinerant que la seva empresa ha construït, i l’acord que el Banc de Santander ha signat amb ASAJA.

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, 2 de març de 2015