Archivo del septiembre de 2015

El sector lacti d’ASAJA a Catalunya exigeix igualtat a la ministra a l’hora de repartir a l’Estat els 25,5 milions d’euros de la Comissió Europea per ajudar els ramaders

El sector lacti d’ASAJA a Catalunya demana a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que hi hagi “igualtat sense excepcions” a l’hora de repartir entre els ramaders els 25,5 milions d’euros que corresponen a l’Estat espanyol de les ajudes al sector que ha aprovat la Comissió Europea.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha manifestat que “a Catalunya en 30 anys hem passat de 6.500 explotacions lleteres a 650, i estem en una situació d’asfíxia econòmica a causa de l’aposta que s’ha fet per la modernització i la innovació de les granges”.

En aquest sentit, Pruna ha afegit que “a conseqüència dels baixos preus que se’ns ha pagat la llet moltes de les explotacions que han apostat per aquesta innovació s’estan anant a la ruïna i això no hauria de ser així”.

És per tot això que el sector lacti d’ASAJA a Catalunya li demana a la ministra que en el repartiment de les ajudes es contemplin “a tots els ramaders per igual, i per això seria bo que es cobrés pels lliuraments de la llet, perquè d’aquesta manera no hi hagi possibilitat d’engany”.

D’altra banda, ASAJA ha felicitat a Mercadona per la iniciativa de pujar dos cèntims l’import que paga al productor per litre de llet. Així mateix, indica que “esperem que altres grans superfícies segueixin el camí marcat per Mercadona i paguin un preu just”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta ASAJA): 639 39 14 03 o a Josep Ribas (president sectorial de la Llet): 648 22 62 57

 

Barcelona, ​​16 de setembre de 2015

ASAJA mostra la seva satisfacció per l’anunci de la Comissió Europea d’un paquet de mesures de suport als ramaders per 500 milions d’euros

ASAJA ha mostrat la seva satisfacció per la presentació avui per part de la Comissió Europea d’un paquet de mesures de suport als ramaders per un import de 500 milions d’euros.

Així mateix, l’organització agrària ha destacat el fet que s’hagi prioritzat al sector lleter en aquestes mesures, “ja que ho està passant malament” i, per tant, “és una decisió lògica”.

ASAJA també valora l’enfortiment de l’Observatori del Mercat de la Llet per buscar una millor transparència d’aquest mercat.

La presidenta d’ASAJA ha assenyalat que “esperem que totes aquestes mesures puguin ajudar al sector ramader en general i al lleter en general, però seguim demanant que hi hagi un major control del preu que es paga la llet al productor i que aquest no sigui per sota cost”

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03 o a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57

 

Barcelona, 7 de setembre de 2015

El sector lacti d’ASAJA a Catalunya ha aconseguit que les direccions generals d’Agricultura i de Comerç facin controls per la venda de llet a pèrdues

El sector lleter d’ASAJA a Catalunya ha valorat “positivament” que després d’haver mantingut diverses reunions amb el director general d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, i ahir amb el de Comerç, Josep Maria Recasens, “hem aconseguit el seu compromís d’inspeccionar 14 grans superfícies per comprovar en els lineals que no s’està venent la llet a pèrdues”.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha manifestat que “segons ens va explicar el director general de Comerç estan aplicant una Llei de 1996 que dóna arguments per sancionar al comerç que ven a pèrdues”. Per afegir que “des del mes d’agost estan fent controls de les factures per si hi ha incompliment poder-los sancionar”.

Des d’ASAJA es valora aquest pas aconseguit i es reclama “més implicació entre administracions, indústria, distribució i productors per a que realment es pagui la llet al preu just no per sota del que costa produir-la”.

Pruna ha reiterat que “no es pot entendre que sent com som deficitaris en la producció de llet s’estiguin pagant uns preus ruïnosos als productors. No se si són conscients que d’aquesta manera s’està ofegant al sector”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03 o a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57

 

Barcelona, 3 de setembre de 2015