Archivo del septiembre de 2016

ASAJA realitzarà una campanya de promoció del sector lleter per donar visibilitat a la producció de llet a casa nostra

Del 18 d’octubre al 30 de novembre d’aquest any ASAJA efectuarà una campanya de promoció del sector lleter per donar visibilitat a la producció lletera a Catalunya en la que participaran escoles, granges de vaquí de llet i mitjans de comunicació de casa nostra.DSCN3506

Aquesta campanya es fa amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, i per aquest motiu el tret d’inici es donarà en el Parc Natural del Montseny.

La primera escola que participarà en aquesta experiència és de la Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental), als alumnes de la qual se’ls ensenyarà com és una explotació lletera, en aquest cas la del president de la sectorial de la Llet d’ASAJA, Josep Ribas, i com es munyen les vaques, que mengen, etc…

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha manifestat que “durant la campanya promocional diverses escoles aniran fins a les granges de la seva població per a que els nens i les nenes vegin ‘in situ’ d’on i com surt la llet que després consumeixen”.

Pruna ha aprofitat per tornar a reclamar públicament que “les nostres administracions agilitzin que s’indiqui en cada brick de llet la procedència d’aquesta com fan els francesos”.

D’altra banda, ASAJA participarà el proper dimecres 28 de setembre en un acte promocional de la Interprofessional lletera INLAC per potenciar el consum de llet a les escoles. En concret, aquest acte es durà a terme a les 12 hores a l’Escola Pau Romeva de Barcelona, amb un centenar d’alumnes.

Per a més informació trucar a Josep Ribas (president de la sectorial de la llet d’ASAJA): 648 22 62 57 o a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, 26 de setembre de 2016

ASAJA reivindica que Espanya faci com França per a que el consumidor conegui l’origen dels ingredients carnis i làctics

ASAJA a Catalunya ha valorat positivament la prova pilot que farà França, entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018, mitjançant la qual s’indicarà en l’etiquetatge l’origen dels ingredients carnis (de vaquí, porcí, oví, cabrum i aviram) i làctics (llet, crema, iogurts, formatges i mantega).

Així mateix, l’organització agrària reivindica que a Espanya es dugui a terme una iniciativa similar, com han sol·licitat Itàlia, Portugal i Lituània, ja que tot i que sigui una prova pilot “és un primer pas per a que el consumidor tingui tota la informació del que està menjant”.

ASAJA ha assenyalat que en el cas de la llet “els consumidors catalans es sorprendran quan s’hagi de posar el país de recollida a l’etiquetatge i vegin la que és produïda a casa nostra i la que no”.

L’organització agrària ha dit que “ja va sent hora que les administracions se n’adonin que l’agricultura i la ramaderia estan desapareixent”.

Per això “és important prendre mesures com la de França i oferir una millor informació als nostres consumidors, i més de cara al que se’ns apropa si s’aprova el TTIP amb els Estats Units, que serà molt perjudicial per a la nostra ramaderia i agricultura. Que França, Alemanya i Àustria hagin dit que no a aquest tractat, serà per alguna cosa”.

Per a més informació trucar a Rosa Pruna (presidenta d’ASAJA): 639 39 14 03

 

Barcelona, ​​7 de setembre de 2016